السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
طريقة عمل المسقعة الرخامية
المقادير::
باذنجان مقطع
فلفل مقطع
لحم مفروم متعصج ومضاف اليه عصير الطماطم
ملح
فلفل
(بصل+جزر)
بشاميل خفيف ومعلقه صلصه (أي صلصة) ومعلقه ماء للتزيين
كيس بلاستيك
الطريقه::
1- نفرم الجزر والبصل ونحمسهم مع اللحم
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
2- ندهن الباذنجان بالزيت وندخله الفرن على الشوايه ليتحمر بطريقه صحيه ومعاه الفلفل
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
3- نعمل بشاميل خفيف ونجيب الطاجن نضع فيه طبقه باذنجان وبعدها الفلفل
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
4- طبقه لحمه مفرومه بعدها
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
5- طبقه بشاميل خفيفه
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
6- طبقه باذنجان وفوقها بقيه البشاميل
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
7- نضع فى الكيس البلاستيك معلقه الصلصه ومعاها معلقه ماء لتخفيفه قليلا ونعملها مثل القمع
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
8- نقوم بعمل دوائر على البشاميل باستخدام الصلصه وبالسكينه نسحب الصلصه للداخل ثم للخارج
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
9- ندخلها الفرن وتقدم
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
منقووووووووووووووووووووووووول