[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
المقادير
3 اكواب ارز بسمتى منقوع ومصفى
1 كيلو جمبرى -معلقة زعفران -بصلة كبيرة مفرومة-فصين ثوم -قرفة اعواد وقرنفل او مسمار- فلفل اسود حب -ملح بهارات
الطريقة
انقع الارز لمدة تلت ساعة واصفية واجهز الجمبرى
انظف الجمبرى من الراس والقشر واترك الزيلفقط
وفى حلة على النار بها ما مغلى اضع كل البهارات اللى موجودة ولما تغلى احط الجمبرى
وبعد ما يستوى انشلة من الشوربة
وارفع حلة اخرى على النار واضع فيها السمن وشوية زيت واضيف البصل والثوم و
الى ان يصفر لونهم واضيف الارز واستمر فى التقليب
واضيف بعد كدة الزعفران مذاب فى قليل من الماء ثم اضيف الشوربة واتركة على النار الى ان يتشرب الماء واهدى النار الى ان ينضج الارز
ويمكن اضافة فلفل حااار الى الارز و-دة على حسب الرغبة
ويقدم الارز وهو ساخن فى سيرفيز وعلى الوجة نرص الجمبرى بالشكل الموضح فى الصورة
وبالهنا والشفا
المقادير
3 اكواب ارز بسمتى منقوع ومصفى
1 كيلو جمبرى -معلقة زعفران -بصلة كبيرة مفرومة-فصين ثوم -قرفة اعواد وقرنفل او مسمار- فلفل اسود حب -ملح بهارات
الطريقة
انقع الارز لمدة تلت ساعة واصفية واجهز الجمبرى
انظف الجمبرى من الراس والقشر واترك الزيلفقط
وفى حلة على النار بها ما مغلى اضع كل البهارات اللى موجودة ولما تغلى احط الجمبرى
وبعد ما يستوى انشلة من الشوربة
وارفع حلة اخرى على النار واضع فيها السمن وشوية زيت واضيف البصل والثوم و
الى ان يصفر لونهم واضيف الارز واستمر فى التقليب
واضيف بعد كدة الزعفران مذاب فى قليل من الماء ثم اضيف الشوربة واتركة على النار الى ان يتشرب الماء واهدى النار الى ان ينضج الارز
ويمكن اضافة فلفل حااار الى الارز و-دة على حسب الرغبة
ويقدم الارز وهو ساخن فى سيرفيز وعلى الوجة نرص الجمبرى بالشكل الموضح فى الصورة
وبالهنا والشفا