طريقة عمل البان كيك بالشيكولاتة Pancake
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
المقادير:
1 كوب لبن
2 معلقة زبدة سايحة
1 كوب دقيق
1/3 كوب سكر
1/3 كوب كاكاو
1/2 معلقة بيكنج بودر او بيكنج صودا
1/2 معلقة فانليا
ذرة ملح
طريقة العمل:
نضع اللبن و الزبدة ف وعاء عميق و نخفقهم بالمضرب الى الذوبان و نضيف اليهم البيضة و نكمل خفق
و فى وعاء اخر نضع المقادير الجافة كلها و نخلطهم
ثم نضيف الخليط السائل الى الخليط الجاف و نخفق الى ان يتجانس الخليط مع بعضه
مع مراعاة عدم زيادة التقليب ثم نتركه ربع ساعة
نبتدى نسخن المقلاة على نار هادية و نضع فيها معلقة زبدة صغيرة ثم نضع من الخليط مقدار ملعقة كبيرة او على حسب الحجم اللى انتى عايزاه
و نترك البانكيك دقيقتين على كل وجه تنتظرى الى ظهور ثقوب ع الوجه ثم تقلبيه ع الوجه الاخر
الكمية دى تعمل مقدار " 10 قطع "
ثم تقدم دافئة مع صوص البانكيك او العسل الابيض او المربى او السكر البودرة او الشيكولاتة
طبعا زى ما تحبى
وبالهنا والشفا
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
المقادير:
1 كوب لبن
2 معلقة زبدة سايحة
1 كوب دقيق
1/3 كوب سكر
1/3 كوب كاكاو
1/2 معلقة بيكنج بودر او بيكنج صودا
1/2 معلقة فانليا
ذرة ملح
طريقة العمل:
نضع اللبن و الزبدة ف وعاء عميق و نخفقهم بالمضرب الى الذوبان و نضيف اليهم البيضة و نكمل خفق
و فى وعاء اخر نضع المقادير الجافة كلها و نخلطهم
ثم نضيف الخليط السائل الى الخليط الجاف و نخفق الى ان يتجانس الخليط مع بعضه
مع مراعاة عدم زيادة التقليب ثم نتركه ربع ساعة
نبتدى نسخن المقلاة على نار هادية و نضع فيها معلقة زبدة صغيرة ثم نضع من الخليط مقدار ملعقة كبيرة او على حسب الحجم اللى انتى عايزاه
و نترك البانكيك دقيقتين على كل وجه تنتظرى الى ظهور ثقوب ع الوجه ثم تقلبيه ع الوجه الاخر
الكمية دى تعمل مقدار " 10 قطع "
ثم تقدم دافئة مع صوص البانكيك او العسل الابيض او المربى او السكر البودرة او الشيكولاتة
طبعا زى ما تحبى
وبالهنا والشفا